Zaterdag 25 juni 2016

Ik ben blijkbaar toch niet zo goed hersteld dan dat ik verwacht had toen ik donderdagavond het ziekenhuis mocht verlaten. Gisteren heb ik de hele dag doorgebracht op de zetel. Ik voelde me moe en slap en draaide regelmatig weg. Ik verwacht dat ik dan net zoals in het ziekenhuis een bloeddruk val heb en dat brengt dat gevoel wel mee. Ik heb wel niet moeten braken maar langs de andere kant kreeg ik dan ook weer geen hap door de keel. Ik had er heel erg graag bij geweest gisteren avond bij de steenlegging voor een tehuis voor mindervalide mensen! Jef De Smedt (beter gekend als nonkel Jan uit familie) zou me komen oppikken samen met nog enkele personen van het hart team van de soap serie familie die verschillende goede doelen steunen. Mijn geest wilde super graag mee gaan maar mijn lichaam zei streng neen en was het ook beter dat ik de tijd om te rusten nam om vandaag op het BK in Brussel te kunnen staan.
Ik ben blij dat ik redelijk goed heb kunnen slapen ook al werd ik vaak wakker omwille van pijn en voelde ik me maar zwakjes liet ik de adl assistent mijn banden al helpen oppompen en stak ze al mijn materiaal in de wagen. Terwijl rustte ik nog wat op de zetel en voelde me echt moe en viel weer in slaap. Omstreeks 12u arriveerde Patricia om me naar het Koning Boudewijn stadion te brengen. Puur op karakter ging ik mee. Joyce was er al en zag een paar dames van het Nederlandse team zichzelf op de parking opwarmen. Het was voor de moment gelukkig wat droog toen ik mijn wheeler in baan 2 afstelde. Bij elke start van de 400m van de valide lopers beeldde ik me in alsof ik aan de start stond en klopte een keer of drie hard op mijn hoepels en bolde ik verder gewoon uit en deed enkele oefening en om me op te warmen. Door afwisselend linker en rechter arm te gebruiken en af en toe een kort   sprintje in
te zetten. En de spieren wat los te rijden. Nu dat ik over los rijden spreek bedenk ik me net iets wat ik haast vergat te zeggen!!!!  Ik sliep dan nog wel half maar ben deze morgen al om 7.30u belde er een goede ziel aan mijn deurbel! Het was Bart Lemmens, mijn goede sportmasseur die zijn job met heel veel passie uitoefent! Het deed deugd dat hij  mijn geblokkeerde spieren nog eens goed los masseerde voor de wedstrijd die ik vanmiddag moest rijden in het Koning Boudewijnstadion. Hij voelde ook al meteen waar de pijnlijke punten zaten en trachtte ze zo goed mogelijk los te maken. Voor de rest van de voormiddag rustte ik nog een beetje omdat ik me nog steeds niet op en top voel na mijn ziekenhuis opname.
Op de middag pikte Patricia me op en reden we samen naar het Boudewijnstadion waar ik zo een mooie herinnering aan heb van mijn deelname aan “de Memorial Van Damme!” Er stonden alweer heel wat Wielemie supporters paraat in Wielemie tenu om me aan te moedigen super!
We konden meteen op de piste opwarmen en de wheeler afstellen op de piste. Er waren heel wat atleten en mensen van Parantee aanwezig om hun steentje bij te dragen! De 400m race ging super goed en werd met een goede tijd van 1.10.27 Belgisch kampioene waar ik best wel fier op ben als je ziet wat voor een week ik achter de rug heb en voel me nog steeds niet op en top. Na de podium ceremonie bracht Patricia me veilig weer terug naar huis waar ik na een deugddoende douche terug goed mijn rust nam. Enkel vervelende vliegen kwamen regelmatig mijn rust verstoren en aan Zenn haar reacties bleef ook zij niet gespaard van het vervelende gezoem en gekriebel van die pootjes over je vel grrrr!