Van je Wielewielewielemie………

Ik ben een grote gelukzak om meter te zijn van een hele school namelijk Freinet school De Pit in Diest. I love my petekinderen van De Pit!

Op deze mooie vrijdag werd ik bangelijk onthaald in de school. Door 2 bodygards werd ik opgewacht aan de schoolpoort. Met een coole zonnebril op hun neus, een das en epoletten op hun biceps wat hun forsbollen moesten voorstellen, echt geweldig! Deze 2 stoere kerels begeleidden me naar de zaal waar alle klassen zaten. Ik bolde de grote kring rond en deelde high fives uit.

Van begin tot einde waren het kippenvel momenten! Elke klas had iets voor me in mekaar geknutseld: een luchtballon met kusjes in, tekeningen, zelf gemaakte medailles, een fantastisch uitgevonden medaillekast, een ingekaderde stempeltekening en zongen een lied over mij. Daar stond ik dan met tranen in de ogen als ze daar zongen: “Van je Wielewielewielemie………”

Achteraf ging ik nog in elk klasje apart een kijkje nemen.
Vanavond vond er ook een wijnactie plaats van Rotary Diest ten voordele van het goede doel, ik had de eer met mijn vzw één van de goede doelen te zijn wat natuurlijk heel fijn is om reserve materiaal te kunnen bekostigen.

Het vond plaats in de sfeervolle Hallezaal in Diest city. Het was zeer gezellig en buiten het proeven van de heerlijke wijnen en “dafalgannekes” (=champagne) was het een prima gelegenheid om bij te babbelen met oude bekenden! Ik was echter dood moe van de vreselijk drukke dagen dat ik het niet laat maakte.