Wielemie’s jaaroverzicht 2011

Ik heb alweer een jaar vol fijne uitdagingen achter de rug. Op sportief vlak heb ik weer heel wat mooie resultaten neergezet. Op gezondheidsvlak ging het met zijn ups en downs maar ben het steeds positief blijven bekijken wat mijn geluk is en was.

Op 26 februari slaagden we erin met 75 rolstoelgebruikers een C130 van 67 ton voort te trekken en kwamen we met deze beproeving in het World Guinnes record boek te staan! Dank aan Blijf Actief vzw en de mensen van 15de Wing die dit voor ons mogelijk maakten. www.blijfactief.be.

Om mijn nieuwe wheeler te kunnen financieren richtten goede vrienden op 20 maart de “push with Wielemie” spaghettidag in. Deze werd een groot succes in Karteria Diest. Wat was en ben ik alle werkende handen en aanwezigen op de dag dankbaar!

Eerder deze maand ging ik met mijn ouders naar Engeland om deze nieuwe wheeler op te laten meten.

Op 27 maart deed ik mijn eerste marathon van het seizoen in het Italiaanse stadje Treviso. Ondanks ik met mijn oude wheeler deelnam verbrak ik met een tijd van 1u, 46min mijn eigen record. VERSLAG

 

Dit jaar vierde ik mijn verjaardag in Lanzarote. In de mei maand vindt de IronMan hier elk jaar plaats. Voor deze wedstrijd is er ook steeds een Vulcano race dat de kwart afstand van triatlon is. Deze deed ik mee in team. Vele herinneringen van mijn triatlon carrière kwamen weer naar boven.

 

25 Juni nam ik deel aan een loopwedstrijd in Geel waar ik nog veel herinneringen had aan alle triatlons waaraan ik deelgenomen had in deze stad. Fier reed ik als tweede over de finish!

 

Dit jaar op 2 juli deed ik voor de aller eerste keer een sprint wedstrijd. Deze nam plaats in het Nederlandse Uden. Ondanks ik dit nog nooit eerder deed verliep het bijzonder goed en won de 200m sprint en deed de 400m zelfs mee met de mannen.

 

Een week later nam ik deel aan mijn lievelings wedstrijd The Classic in Tessenderlo en reed op de 10km mijn snelste wedstrijd ooit. Met een tijd van 29’26” reed ik als eerste over de finish!

 

Sterke peer triatlon for teams Wuustwezel augustus een beetje met gemengde gevoelens stond ik op 13 augustus aan de start van deze wedstrijd met het To Walk Again team. Zoveel herinneringen die weer naar boven kwamen. Ik nam het zwem en loop (Wheel) gedeelte op mij. Het zwemmen viel beter mee dan ik verwachtte.

 

Ik haalde mijn handbike nog eens boven op 27 augustus op de bekende Vlamingen koers De Grute Plattoo prijs ten voordele van het kinderkankerfonds. Het was weer een groot succes ondanks het mindere weer.

 

Er zijn enkele projecten waar ik fiere meter van werd zoals Freinet school De Pit, Bikesters 4 Maarten die gelden inzamelen voor het onderzoek naar de ziekte van Duchenne en CSKC (Compact Sail Kart Club) maar ook assistentiehonden vereniging CANISHA en de prachtige organisatie Able2Sport. Op 23 September werd er in Lede een Able2Sport avondloop georganiseerd waar ik ook een podium plaats kon veroveren.

 

Voor mijn verjaardag had ik van Nike mijn droom cadeau gekregen. Ik mocht een duosprong doen in het dorp waar ik als kind opgroeide in Schaffen.

Op 27 september werd deze droom werkelijkheid. De vrije val en de tijd in de lucht met de parachute was een geweldige ervaring!

 

Met To Walk Again kreeg ik de kans om eens andere sporten uit te proberen zoals waterskiën, jetski,….

 

Op 21 augustus nam ik deel met een To Walk Again team van rolstoelatleten aan de mister T triatlon in Gent.

 

6, 7 en 8 oktober vond het EK Blokarten plaats in het Nederlandse Ter Schellingen. Het fijne aan deze sport is dat mensen met of zonder handicap gelijk aan mekaar zijn. Na 3 dagen racen mocht ik fier in mijn categorie “production Fly” de zilveren medaille in ontvangst nemen!

 

Eind oktober vertrok ik weer richting Lanzarote om me voor te bereiden op de laatste marathon van dit jaar, de Costa Teguise marathon. Ook hier verbaasde ik mezelf op het loodzware parcours. Ik had mijn vingers volledig open geklopt en volledig over mijn pijngrens gegaan, maar was toch enorm fier op mezelf dat ik met een tijd van 2u27 als enige deelnemende vrouw van de 13 mannelijke rolstoelatleten nog zesde werd.

 

Graag wil ik de mensen rondom mij die me door dik en dun steunen, mijn ouders en sponsors enorm bedanken voor hun steun in dit fantastische jaar!

 

Voor dit jaar 2012 staan er ook alvast mooie wedstrijden op het programma:

 

  1. 4 maart Treviso marathon Italië
  2. 25 maart halve marathon Lissabon Portugal
  3. 15 april marathon Parijs Frankrijk
  4. Lanzarote marathon
  5. ?