Racing Genk – KV Mechelen: 3-1

Wie had dat gedacht dat ik de aftrap zou mogen doen in een uitverkocht voetbalstadion? Al enkele dagen zat ik te duppen van hoe ga ik dat klaar spelen? Ik wilde het toch wel op een originele manier doen in plaats van de bal gewoon met mijn hand weg te tikken. Op deze vraag die ik op facebook stelde kreeg ik menige lollige antwoorden. Bijna iedereen was het er mee eens dat Zenn het zou moeten doen.

Dankzij Nike en de mensen van Run To Walk Again kon ik dit mooie moment meemaken. Alvorens de wedstrijd begon kregen wij een aperitief en een lekkere maaltijd aangeboden.
Marc Herremans bezorgde ons een kippenvelmoment bij het horen van zijn mooie motivating speeche. In zijn filmpje kwam ook de IronMan van Hawaii voor. Ik moet eerlijk bekennen dat dit een moeilijk moment was voor mij. Weer kwam er in mijn gedachten op: “waarom mocht ik in godsnaam niet het laatste onderdeel doen?! Waarom is de limiettijd voor validen en minder validen hetzelfde?”
Terwijl de mensen gingen aanschuiven voor een toetje werd ik geroepen om naar het voetbalveld te gaan. Wat een spannend moment!

Alvorens ik het veld op mocht kreeg ik nog wat uitleg en werden er vele foto’s genomen.
De spelers van KRC Genk en KV Mechelen liepen het veld op en schudden elkaar de hand. Er werd een blauwe loper uitgerold waarop ik naar de middenlijn moest bollen waar de bal lag. Ik had als plan ons Zenn erop los te laten maar het beestje was ocharme zo bang en in de war van het hele gebeuren dat ze er heel onwennig bij stond.

Als noodoplossing pakte ik voor de aftrap haar pootje op en tikte ermee tegen de bal, en zo was de aftrap gegeven! Zenn was zo bang van de gillende mensen en hun applaus dat ze me als  het ware met een vaart terug naar de kant trok. Het was eigenlijk wel gemakkelijk 😉 ik hoefde mezelf niet verder te duwen.

Nu kon de spannende match beginnen. Wat een sfeer in het stadion! Op KRC Genk houd men niet alleen rekening met de rolstoelgebruikers maar ook mensen die een visuele handicap hebben! Voor deze mensen hebben ze oortjes wat er uit ziet als een stetoscoop van een arts. Hier kon je de volledige commentaar beluisteren van het verloop van de match tot in de puntjes gegeven door 2 mannen die elkaar aflosten met babbelen. Voor mij met mijn zicht van 20% was het een nieuwe wereld die open ging! De thuisploeg won uiteindelijk met 3-1 en was het groot feest voor de Genk supporters!