Maandag 24 juni 2013

Pellenberg, het revalidatiecentrum waar ik zelf revalideerde en heel wat watertjes doorzwommen heb, ik was er vandaag op bezoek, ditmaal niet voor mijn gezondheid maar wel om Ludo de directeur van de ziekenhuisschool te vieren omdat hij vandaag met pensioen gaat!

Ik werd heel fijn ontvangen, de herinneringen van mijn tijd op deze afdeling kwamen weer naar boven. Niet de pijnlijke momenten maar de momenten dat we er echt wel het varken uitgehangen hebben 😉

Samen met de kinderen en Ludo gingen we naar buiten. Vanaf nu moest Ludo voor zijn afscheid ook alles vanuit de rolstoel doen. De arme man had nog nooit eerder in de rolstoel gezeten.

De eerste opdracht was om het eerst in omgekeerde richting een parcours aft e leggen. Ik had zo’n medelijden met hem dat ik op het moment we samen kwamen mezelf omdraaide om hem een stuk te duwen en dan kwam ik nog als eerste aan.

We keerden allemaal weer naar binnen richting sporthal waar een Paralympisch parcours opgebouwd was. De kinderen mochten een volwassene als vriend vragen om hen te helpen op dit parcours waar oa basket, een mini kickerspel, eendjes vissen, een hindernissen parcours, naar een roos gooien enz aan bod kwamen.

Om even terug te komen op dat eendjes vissen, dat vond ons Zenn ook best wel leuk en ging eerst van de bak drinken en ging dan lopen met de eendjes, zoooo grappig!

We sloten deze leuke viering af met een receptie met zelf gebakken cake’s en origenele grenadine spuitjes en kreeg ik de eer om de paralympische medailles te mogen uitdelen!

 

 

Ik heb er echt van genoten en ging met een heel fijn gevoel weer naar huis!