Maandag 11 juli 2016

Het was voor mij vandaag geen gewone Vlaamse feestdag. Ik kreeg de grote eer om het Vlaamse ere teken in ontvangst te mogen nemen van minister Bourgois en minister Muyters niet alleen omwille van mijn sportieve prestaties maar ook omdat ik heel veel mensen inspireer. Ik was zeker niet de enige die gehuldigd werd, er werden nog 9 mensen gehuldigd met het Groot ereteken van de Vlaamse gemeenschap omdat ze uitzonderlijk verdienstelijk zijn geweest ten aanzien van de Vlaamse gemeenschap of Vlaamse gewest of die vanwege hun uitzonderlijke talent hebben bijgedragen tot het positieve imago en de uitstraling van Vlaanderen. De 9 andere fiere ontvangers van dit groot ereteken waren: Etienne Vermeersch, Marc Sleen, Karel Vinck, Edithe Van Cauwenberge, Peter Adriaenssens, Jef Roos, Miet Smet, Wim Distelmans en Serge Dorny. Ik voelde me de jongste spruit naast al die grote koppen met veel ervaring. Ik mocht met een grote glimlach mijn ereteken in ontvangst nemen van minister Bourgois en minister Muyters. Na het officiƫle gedeelte konden we nog wat napraten met een lekker glas dafalgan en een lekker hapje en een tapje