Zondag 6 april 2014

Vanmorgen pikte Greet me op en reden we samen richting Oudenaarde waar de ronde van Vlaanderen plaats vond. Ik had de eer eregenodigde te zijn van Het Nieuwsblad samen met voetbalcoach Peter Maes van Lokeren.
We parkeerden de wagen op de aangegeven parking en stapten over op de shuttle bus richting Oude Klaremont
Security kwam meteen ter hulp om me van de bus te helpen en om me naar thĆ© place to be te begeleiden. Ik liet Zenn even vrij, het was net een springend konijn šŸ˜‰
Binnen in de reusachtige sjieke tent ontmoette ik Peter Maes en Frank Buyse van Het Nieuwsblad. We werden serieus in de watten Ā en begonnen onze fijne dag met een glas dafalgan (champagne) en lekkere hapjes.
Tussendoor interviews met Frank, er werd heel wat afgelachen. Ondertussen werd omgeroepen dat de eerste passage van de renners in aantocht waren en haastten we ons naar buiten om ze in levende lijve aan te moedigen op de helse kasseien van de oude Klaremont. In de directiewagen zag ik minister Muyters voorbij snorren. Ik kon het niet laten en belde hem op dat hij de volgende ronde een keertje moest zwaaien šŸ˜‰
Na een hele resem reclame karavaan zagen we de eerste renners dooreen gerammeld over de kasseien voorbij rijden, we moedigden hen luidkeels aan. Eens ze door waren konden we binnen genieten van een heerlijk wandelend buffet. Heel regelmatig kwam er iemand vragen of hij met me op de foto mocht, wat een eer! Ook de 14 jarige Dean kwam om een foto vragen en vroeg me wat hij moest doen tegen de stress die hij had voor zijn Jiu-Jitsu wedstrijden. Ik kreeg kippenvel toen ik de naam Jiu-Jitsu hoorde, ik had immers toen ik nog kon lopen de bruine gordel van Jiu-Jitsu, ik mis deze fantastische sport nog steeds!
Het Nieuwsblad had van die fantastische petjes van in de oude tijd laten maken met 2 verschillende fantastische teksten op: “Ik ben de pedalen kwijt” en het andere “mijn whereabouts? IK BEN HIER!”
Ik had echt lol met Peter Maes, een echte plaagstok net zoals ik ;-). Telkens er aangekondigd werd dat de renners voor een tweede en derde ronde Ā op komst waren zoefden we naar buiten om hen aan te moedigen. Hier kreeg ik de eer de enige echte misterĀ Zdenek BakalaĀ te ontmoeten! In zijn centrum in Leuven deed ik onlangs nog een inspanningstest! Schitterend om hem hier tegen het lijf te rollen!
Het werd een spannende strijd naar de finish! De Zwitser Fabian Cancellara won gevolgd door Greg Vanavermaet en op 3 Sep Vanmarcke.
En toen werd er nog maar eens geknald met dafalgan (cava)
Die grote flessen dafalgan (cava) van 6Ā literĀ die op de toog stonden, staken al de hele dag mijn ogen uit en zei tegen mijn gezelschap: “jullie kunnen doen wat jullie willen, maar ik neem zo’n fles mee naar huis! Mooi collectors item! Zo gezegd zo gedaan, ons Mie bolde met die gigantische fles naar buiten nadat ik afscheid genomen had van mijn hele fijneĀ gezelschap! De mensen keken nogal naar mij toen ik ermee over straat bolde šŸ˜‰
Wat een fantastisch dag!