Zaterdag 24 augustus 2013

Man, man, man, wat heb ik weer een rotslechte nacht achter de rug! Niet weten hoe te draaien of keren omwille van de pijnlijke schouder.

Ik deed de was en de plas en pakte alvast mijn koffertje in. Morgen avond keer ik immers terug naar mijn kamertje in uz Pellenberg!

Maatje Pascal pikte me op om samen richting Vossem te rijden. The place to be voor de Grute Plattooprijs Rob Vanoudenhove tvv het kinderkankerfonds.

De sfeer zat er al goed in op deze knotsgekke bekende Vlamingen koers.

Charles stal de show met zijn witte cowboy laarzen onder zijn strakke wierenners outfit. Hij was zeker niet de enige die zich waagde aan een verkleedpartijtje! Iemand had zijn helm wat gepersonaliseerd. Links en rechts hing er een witte en zwarte pens aan te bengelen. Nog iemand anders zijn helm was volgeprikt met tandenstokers waarop snoepjes geprikt zaten. Hij had een rode alarmbel om zijn nek hangen die begon te rinkelen en lichtte op. Dan ging hij hulp zoeken tussen het volk. Zogezegd was zijn suikerspiegel dan te hoog en konden mensen hem helpen door snoepjes van zijn helm te plukken.

2
Omdat ik dit jaar omwille van mijn schouderopertatie zelf niet kon biken is de organisatie op zoek gegaan naar een oplossing zodat ik toch kon meeproeven van de sfeer. Ik mocht de race meemaken vanop een Trike! Zaaaaaaaaalig!!!!

1

Iedereen maakte zich klaar voor de start. Hoog en toen nog droog had ik een prachtig overzicht.  Alvorens het startsein gegeven werd kregen alle renners de zegen van meneer pastoor  die  met zijn wc borstel in de hoogtekraan van de brandweerwagen omhoog gehesen werd en zijn zegen gaf. Super grappig!

3

De renners moesten meteen na de start al een beklimming doen. Onder de deelnemers 1 handbiker die op pure armkracht de berg op worstelde!

Erg gewone dingen zie je er niet. Wielrenners die foefelden door aan te hangen aan één of andere volg wagen of motard .

Halfweg werd er pauze ingelast zodat de deelnemende atleten energie konden sprokkelen. Er werd voor iedereen bier voorzien met de nodige hapjes van de slager zoals dikke stukken salami en kipkap. Zooooo grappig!

4 5

De grote spelbreker was de regen! In mum van tijd was ik doormat tot mijn onderbroek toe!

1

Door het natte wegdek werd het risico op valpartijen zeer groot en bleef de wedstrijd bij 1 grote tour en vielen de plaatselijke ronden door de prachtig versierde straten jammer genoeg weg!

Rob Vanoudenhove bepaalde wie plaats 1, 2 en 3 kreeg. Je moet het maar doen he: deelnemen met een trike en nog de Grute Plattooprijs winnen!

De mannen van hits 4 bits brachten er wel goed de sfeer in op het podium! Charles zijn prijs voor de tweede plaats was een stoel 😉

2

3 4 5

Ik heb me super geamuseerd ook al was ik drijfnat! Ik kijk nu al uit naar de volgende editie over 2 jaar!

Om deze mooie dag af te sluiten verwende ik mezelf met een super lekker Casa Iberico diner!