Woensdag 31 december 2014

Deze laatste dag van het jaar was een rustige dag.

Om het jaar af te sluiten hadden Belle en ik een flesje dafalgan (cava) gekocht. Het leven hier in Lanzarote zit vol fijne onverwachtse gebeurtenissen. Onverwachts kwamen Chaxi en Rocio 2 van mijn Lanzarotse vrienden op bezoek met een fles cava en werden we ook nog eens uitgenodigd bij het koppel van Ijsland die een hele salontafel vol heerlijke hapjes gezet hadden en kaarsjes hadden aangestoken. Wat een gezellige boel!

Na de heerlijke aperitief vertrokken Belle en ik naar het buffet in het HaciĆ«nda restaurant. Alle obers waren in hun sjiekste outfit aan het werk, het buffet was weer tot in de puntjes verzorgd en mega heerlijk om duimen en vingers af te likken! Niet gemakkelijk om aan al die lekkernijen te weerstaan met als gevolg dat ik overvol buikje weer naar buiten bolde šŸ˜‰

In de Soleil bar kwamen we ons lieve Ijslands koppel weer tegen en gingen samen aan een tafeltje zitten en genoten alweer van de cava. We kregen toeters hoeden, slingers en clown neuzen om feestelijk af te tellen naar het nieuwe jaar. Als we maar onnozel kunnen doen ben ik er als de kippen bij en neep mijn ogen dicht met de cava stoppen ertussen.

Twaalf seconden voor middernacht worden hier in Lanzarote en in heel Spanje per seconde een druif opgegeten wat toch wel speciaal was. Klokslag 0.00u klonk er luid: “happy newyear! Feliz ano nuevo!” En werden er heel wat nieuwjaars knuffels en kussen uitgedeeld.

In de hal vielen honderden balonnen naar beneden en werden stuk gestampt. Wat een geknal! Ons Zenn vond het maar niets. Tot slot mochten we op het dak van het hotel het vuurwerk gaan bewonderen, zalig gewoon!

Ik was al om half 12 aan het vechten tegen de slaap, bij ons zou het dan al half 1 zijn, maar wilde dit mooie moment kost wat kost niet missen en won mijn gevecht met de slaap en deed het des te meer deugd toen ik me op mijn beddeke kon laten ploffen!