Maandag 26 november 2012

Het is vandaag heel erg beginnen regenen, Hier in Lanzarote kan er soms een fikse regenbui vallen maar na een uur schijnt meestal de zon weer, maar vandaag was het echter wat anders! Het water viel met bakken uit de lucht net nu ik Nautilus moest verlaten om naar mijn nieuwe verblijf in Sands Beach te Costa Teguise te vertrekken. We waren lodder nat toen we aan de receptie aankwamen met mijn bagage. The Salmon family had hun regentenu aangetrokken om me uit te wuiven aan de receptie wat wel een grappig zicht was!

Met pijn in het hart nam ik afscheid van mijn Nautilus familie. Goede vriendin Chaxi laadde mijn bagage in haar wagen en vertrokken. Onderweg werd duidelijk wat een ravage dit weer meebracht. Lanzarote was als het ware omgetoverd tot een echt spookland. Donkere laaghangende grijze wolken. Vele wegen waren afgesloten omdat ze niet meer berijdbaar waren door de modder die naar beneden stroomde. Een vriendin van Chaxi verwittigde dat Arrecife helemaal onder water stond en we een andere weg moesten nemen richting Costa Teguise.

We reden toch wel met een bang hartje verder, het bleef echter onophoudelijk regenen. We waren dan ook zeer blij toen we veilig arriveerden in Sands Beach.

De mensen van de receptie stonden me al op te wachten. Ik werd zeer warm onthaald! Ik kreeg dezelfde bungalow als vorige keer aangekregen op Palmeras 13. Ons Zenn wist de weg nog.

Het was wel een fijne thuiskomst, er stond een fleske Dafalgan (cava) op het aanrecht met de felicitaties voor mijn medailles op afgelopen spelen!