Dinsdag 3 maart 2015

Vanavond vond het sportgala van Vlaams Brabant plaats in den Amer in thuishaven Diest. Ik kreeg de eer ditmaal niet genomineerd te worden als G-sporter van het jaar maar wel tussen de grote kleppers veldrijders Sven Nys en Niels Albert, gouden schoen winnaar Dennis Praet en skydive team Hayabusa genomineerd te zijn!

Het was een mooie avond met heel wat oude bekende gezichten. Leni Manshoven aar ik ooit nog zwemtraining van kreeg als valide jongere werd ook geëerd op het podium alsook coach Rudi Diels en Jean Moreau die mijn gehele triatlon carrière opgevolgd heeft en erbij was toen ik voor het eerst wereldkampioen werd in het Zwitserse Lausanne.

Ook het fiets advies centrum van UZ Pellenberg werd in de bloemetjes gezet en zag ik mensen terug waar ik samen mee gerevalideerd heb, fantastisch gewoon!
Op het einde van de avond werd bekend gemaakt wie de sportprijs Vlaams Brabant gewonnen had. Ik had de eer tussen zulke grote kampioenen als het skydive team en Dennis Praet te mogen staan. Dennis werd welverdiend sportman Vlaams-Brabant 2015!
Men vroeg me achteraf of ik niet teleurgesteld was? Ik voel het zeker niet aan als verlies of teleurstelling maar eerder als een doorbraak, een overwinning! Eindelijk wordt een sporter met een beperking niet in een aparte categorie gezet maar werd ik bezien als volwaardige atleet. Wij topsporters met een beperking moeten er minstens evenveel voor doen om de top te bereiken. Het is niet alleen de trainingen en de rust maar ook nog eens het dagelijkse gevecht met je lichamelijke beperking dat niet doet wat jij wil.
Na het officiële gedeelte konden we nog genieten van een hapje en een drankje tijdens de receptie