Dinsdag 13 november 2012

Vanavond was ik uitgenodigd op het tv programma Café Corsari. Samen met Nick reed ik richting Waalse Kaai in Antwerpen waar de opnames plaats vonden.

We werden fijn ontvangen. Eveline het meisje dat me contacteerde ving ons op en nam de planning nog eens met me door. Ik ontmoette de twee toffe presentatoren Freek en Thomas.

Op het decor had men speciaal voor mij op deze uitzending een oprijlaan voor mijn rolstoel gemaakt. Ik testte het en keurde het goed.

De uitzending kon beginnen iedereen nam zijn plaatsje in.

Ik moest tijdens het eerste gesprekje het hebben over de nieuwste actualiteit. Omdat er al zoveel slecht nieuws verkondigd werd besloot ik een goednieuws item aan te halen dat de populatie van berg gorillas met 200 gestegen is sinds 2006 in Afrika, ik moest meteen aan de apen (met de blauwe ballen) in Kenia denken.

Een optreden van TriggerFinger zorgde voor een ambiance sfeer in de zaal.

Wat later mocht ik de helling opbollen voor mijn gesprek. Freek en Thomas wilden mijn medailles tijdens de uitzending bewonderen. Blijkbaar doen deze mannen tijdens elke uitzending een weddenschap. Ik had het totaal niet in de mot dat ze mij liggen hadden. Ze hadden mijn medaille toch wel niet gepikt uit het doosje zeker!

Toen ik weer naar beneden bolde zei een dame ongerust: “ je weet toch dat Freek jouw medaille in zijn jas gestopt heeft he!” Wel schattig om haar zo bezorgd te horen. Geen zorgen hoor na de uitzending kreeg ik het weer terug.

Ik kon nog gezellig napraten met de aanwezige gasten. Blijkbaar had een figurant ter voorbereiding voor vanavond de hele namiddag met een stoel aan zijn poep rondgesjaffelt om mijn rol te spelen, schitterend! Ik had het willen zien!

Ook met de sympathieke mannen van Trigger Finger had ik nog een leuk gesprek. Hun muziek is perfect om op te trainen!

Ook al kwamen we ’s avonds laat weer thuis in Diest, tot ’s nachts pakte ik mijn koffers vooraleer ik mijn bed inkroop!