BK Handbike Oevel

Zondag 8 juli 2012

Vandaag vond het Belgisch kampioenschap handbiken plaats in Oevel. De wheelers werden uitgenodigd om een demonstratiewedstrijd wheelen te doen.

Henny stond meteen paraad om me veilig tot Oevel te brengen met mijn hele hebben en houden.

Ongeveer hetzelfde ogenblik dat we arriveerden op het wedstrijdgebeuren arriveerde coach Ineke ook die speciaal uit Nederland afgezakt was.

Het begon regen te druppelen. Ik nam het zekere voor het onzekere en spoot mijn wielen met de spuitbus harslijm van Sam.

Op zulke wedstrijden is het altijd super leuk oude bekenden tegen te komen en weer herinneringen op te halen. Ook buren Kimberly en Philippe waren naar Oevel afgezakt om te supporteren.

Ik smeerde nog snel No Limits van BES&T op mijn armen ter voorkoming van verzuring en wrong mezelf in het smalle zitje van mijn wheeler. Het was op dat moment nog droog waarvoor ik zeer content was.

Het was ondertussen hoog tijd om richting start te bollen. Met zijn drietjes stonden we aan de start. Rafael uit Nederland, Sam en ik.

Meteen maakte ik al een blunder, ahum, ik had het startschot te laat gehoord waardoor ik meteen op achterstand kwam, maar geen nood ik had de jongens zo weer ingehaald en reed gedurende drie ronden aan kop. De andere twee jongens kwamen wieltje zuigen. De laatste bocht van het parcours was super gevaarlijk, wel drie keer reed ik deze op 2 in plaats van drie wielen en hoorde je bibi krijsen van het verschieten.

Na de derde ronde begon het toch wel niet te regenen zeker! Meteen verloor ik grip op mijn hoepels. Mijn armen schoven als hel, mijn armen waren helemaal open geschuurd. Echt frustrerend! Ik haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat regenweer!!!!!
Sam en Rafael hadden wel nog grip, Sam stak me voorbij, Rafael was zo geweldig om me voor te rijden en me aan te moedigen om vol te houden. Schitterend!

Ik kwam terug korter en korter bij Sam. Net voor de bocht zei hij: “ga maar voor, jij bent toch sneller.” Ik reed hem voorbij en reed Sam uit de wind en hij kon rusten. De laatste 200m stak hij me toch wel niet weer voorbij zeker!

Rafael was ik onderweg kwijt geraakt. Toen ik finishte zag ik hem langs de kant staan. Ik was erg verbaasd, blijkbaar had hij een lekke band gereden.

Ik was zo vuil als het straat en mijn armen waren helemaal open geschuurd. Op het toilet aan de lavabo kon ik mezelf een beetje opfrissen.
Met de hele groep konden we nagenieten aan tafel met een lekkere BBQ.

Ondertussen was het Belgische kampioenschap aan de gang en ging ik ook supporteren voor de mannen. Het viel me op dat het enkel mannen waren die hieraan deelnamen wat eigenlijk wel jammer is! Ze vlamden tegen hoge snelheden de straat door. Niet alleen handbikers maar ook driewielers. Knap om aan te zien. Ook hier was het een spannende strijd.

Enkele meiden bekend van de Pedaalridders op tv stonden ook te supporteren. Het was een hele fijne kennismaking met deze sympathieke dames!

Voor de prijsuitreiking mocht ik plaats nemen op het grote podium en mocht er een woordje uitleg geven over mijn carrière en het wheelen.

Graag wil ik de organisatie van het Bk Oevel bedanken voor de prima organisatie en de fijne ontvangst!