Mariekes gastenboek

Het gastenboek van Wielemie staat open voor iedereen die een beschaafde mening in een behoorlijk Nederlands wil formuleren. Reacties zijn alleen welkom als ze vergezeld zijn van een controleerbare voornaam, naam en een behoorlijk e-mailadres dat niet gepubliceerd wordt. Reacties die extremistisch, pornografisch, racistisch, seksistisch of beledigend zijn en/of laster en eerroof kunnen betekenen, of oncontroleerbare beschuldigingen of beweringen inhouden, worden verwijderd.


 Naam *
 E-mail *
 Website
 Bericht *
* Verplicht

Anti-spam maatregel
Gelieve de tekst/cijfer-combinatie in het veld in te geven.
captcha

(404)
(234) Marleen en Tino Vanharen
op 24 oktober 2015 om 20:02:31
email

Beste Marieke ,
Van ganser harte gefeliciteerd met het goud op de
200 meter in Quatar !
Hou vol en doe zo verder , wij bewonderen U !
Lieve groetjes ,
Marleen en Tino
3700 Tongeren

(233) Mieke Hofman
op 24 oktober 2015 om 17:46:00
url  email

Lieve Marieke,

Gefeliciteerd met je gouden medaille !!! We bewonderen je enorm. Nog heel veel geluk bij al je sportprestaties. En ook veel sterkte.

Heel genegen,
Rudy, Mieke, Joachim en Dimitri

(232) Michel Roskin
op 24 oktober 2015 om 14:52:58
email

Proficiat Marieke met je WK goud op de 200. Daar krijg ik rillingen van. Succes de volgende dagen.
Michel Roskin
sportfunctionaris in Tienen, maar vooral een grote bewonderaar van Wielemie.

(231) Herman
op 23 oktober 2015 om 21:58:53
email

Marieke, ik ken je enkel via de media, maar wat een prestatie weeral. Veel bewondering en respect voor jou als sporter, maar ook als persoon. Van harte, Herman.

(230) Jill ceusters
op 2 oktober 2015 om 12:30:20
email

Lieve Wielemie,
Ik heb een paar jaar geleden nog een berichtje in je gastenboek gezet i.v.m. dat ik een spreekbeurt over jou had gegeven maar dat had je toen telaat gezien. Dit jaar ga ik er weer 1 over jou geven (over mijn favoriete sporter) en daarom wou ik vragen of ik jou eventueel een paar vragen mocht stellen ivm je sport. Groetjes jill x

(229) Nathalie Colmonts
op 12 september 2015 om 15:02:16
email

Beste Marieke,
Of zeg ik beter mevrouw Vervoort, die minste vorm van respect zal nooit meer op zijn plaats zijn dan bij jou...
Ik las je interview in de Knack deze week en moest zo snel mogelijk antwoorden. Ik voel me verbonden met elke zin, elke letter die geschreven is in dat artikel.

Ik situeer: Vandaag exact drie weken geleden overleed mijn man Danny aan nierkanker, geboortejaar 1979. Hij is twee jaar ziek geweest maar ondanks alles ben ik ongelooflijk dankbaar da hij die korte tijd bij mij is geweest. Wij hebben er samen alles uitgehaald dat mogelijk was, en dat zie ik ook heel hard in jou.

Nu is dit natuurlijk niet zo makkelijk, ik lees over je zenuwpijnen en ik vind het ongelooflijk dat jij ondanks die pijnen nog zo blijft doordoen. Mijn man heeft dit ook moeten doorstaan, en ondanks alles bleef hij doorgaan en kloeg hij nooit. Die enkele keren dat hij zei dat het echt niet meer ging was het dan ook heel duidelijk, net zoals als jij "stop" zegt, dat dan iedereen ook weet dat het menens is.

Ik heb hem twee keer weten "stop" zeggen: de eerste keer was bij de zenuwpijnen in zijn rug, en de tweede keer was iets langer als drie weken geleden. Toen heb ik hem gezegd dat hij genoeg gedaan had voor mij, genoeg had afgezien. Waarop hij dan antwoordde dat ik ook genoeg gedaan had.

Ik heb zoveel respect voor de manier waarop jullie omgaan met iets dat onvermijdelijk zal gebeuren, alles eruit halen wat mogelijk is, lees ik ook in jouw gesprek. Zo hebben wij ook gerobeerd om elke dag te leven alsof het onze laatste samen was, en ik ben blij dat we het op die manier hebben kunnen doen. Alles werd zoveel intenser. In de negatieve zin (het zoveelste ziekenhuisbezoek, slechtnieuwsgesprek,...), maar ook, en vooral in de positieve zin: zoveel mooie reizen, zoveel bewust intens mooie momenten, en vooral de 1000 km van Kom op tegen kanker. Ik heb voor hem dit jaar 500 km gefietst, volgend jaar zal ik de 1000 km op men eentje fietsen en me engageren om minstens 5000 euro in te zamelen.

Dit lees ik ook terug bij jou: zoveel mooie momenten die er "dankzij die rolstoel zijn geweest voor jou. Alhoewel het zo zwaar is zijn wij ook altijd blijven zoeken naar de positieve gevolgen van zijn ziek zijn : was hij nooit ziek geweest haden wij nooit zo een intens evenement als de 1000 km mogen meemaken, hadden we nooit op twee jaar tijd reizen naar New York, Dominicaanse,... meegemaakt. Die kracht om het positieve te blijven zien in alles helpt ons door moeilijke tijden.

Ik begrijp ook heel goed hoe moeilijk het is om stuk voor stuk die onafhankelijkheid te moeten afgeven; Danny had het heel moeilijk toen hij moest stoppen met werken en als hij hulp moest vragen voor dingen die hij niet meer kon. ik was uiteindelijk wel blij dat hij die knop gedeeltelijk kon omdraaien zodat ik hem wel kon bijstaan zoveel mogelijk.

Hij heeft ook nog een jaar getennist tijdens zijn chemosessies (hij kreeg namelijk elke dag chemo in pilvorm), en het was verschrikkelijk moeilijk toen hij dit moest afgeven, ik begrijp dat dit ook een grens is voor jou, als je teveel dingen moet opgeven en teveel pijn moet doorstaan waarom moet het dan nog. Ik ben blij dat hij nog zolang is blijven vechten en ik ben er zeker van dat jij dit ook zal blijven doen voor jezelf en de mensen die je graag ziet. En inderdaad met vriendinnen hoor je gezelig samen te zijn, ze zouden niet voor je moeten zorgen, maar zullen dit met zoveel liefde doen, net zoals ik altijd voor hem gedaan heb...

De buitenwereld ziet ook dikwijls niet de pijn die er is, ze zien je inderdaad alleen maar als het goed gaat en dan is het voor mensen moeilijk te begrijpen wat iemand precies doormaakt. Ook al is het allemaal goed bedoeld. Ik vind het zo moedig dat jij dit ook heb kunnen duidelijk maken in je artikel. Zo was het bij ons ook altijd, de mensen ontkennen dan ook dikwijls hoe erg het is en willen niet beseffen dat het inderdaad toch niet zo goed gaat en dat het nooit meer beter zal gaan. Maar voor elke inspanning betaal je achteraf een tol, bij ons was dat 1 dag iets leuk doen en drie dagen platliggen, dus zorgden we ervoor dat dat het waard was...

Als ik dit schrijf heb je net een mooi resultaat behaald op de memorial, dat maakte me blij. Ik hoop ook dat je toch nog je droom, die reis naar Japan, kan uitvoeren. Ik geloof erin dat mensen uiteindelijk krijgen wat ze verdienen, misschien een rare gedachte maar ik heb een ongelooflijk mooi hoofdstuk in mijn leven aan hem te danken en daar kan ik aleen maar dankbaar om zijn, hoe erg ik hem ook mis, maar hij heeft mij gevormd en ik leef naar zijn voorbeeld. Zoveel mensen zullen dat gevoel ook bij jou hebben...

Ik hoop dat ik je ooit eens kan ontmoeten, misschien bij je terugkomst van Japan.

Groetjes en respect
Nathalie

(228) Marina Heymans
op 12 september 2015 om 10:55:59
email

Lieve Marieke,
Een dike proficiat met jouw mooie prestatie op de Memorial gisteren ! Wat een wilskracht en enthousiasme. Ik was echt onroerd bij het zien van de beelden op tv. Ik werk als directieassistente bij AG INSURANCE, hoofdsponsor van de Memorial, en was dus nauw betrokken bij het gebeuren. Jouw optreden was voor mij het hoogtepunt van de avond. Het feit dat je er dit jaar bij kon zijn was geweldig. En nu goed recupereren, hé !! Liefs en het allerbeste. Marina (Weidelaan 8 - 3080 Tervuren)

(227) Edwin
op 9 september 2015 om 14:21:43
url  email

None

(226) Liesbeth
op 7 september 2015 om 21:45:07
email

Wij wensen je megaveel succes op de Memorial. Meedoen is al een overwinning op zich! Groetjes van ons allemaal!

(225) Steve De Wilde
op 2 september 2015 om 17:35:29
email

Gisteren het interview met Marieke gelezen in Humo, met af en toe een traan in een ooghoek. Ik heb een ontzaglijke bewondering en gigantisch respect voor Marieke. Vechtlust, doorzettingsvermogen, positivisme, levenslust. Een voorbeeld voor velen. Wat zou ik je graag één keer ontmoeten.WIELEMIE vzw

WIELEMIE vzw

Maatschappelijke zetel:
Kautershoek 19  bus A 3290 Diest
Ondernemingsnummer
0879.057.550
Rekeningnummer
(KBC) 733-0331107-76
IBAN: BE21 9799 3096 7003
SWIFT/BIC: ARSPBE22
CONTACT

CONTACT

Wielemie contacteren kan via het contactformulier op deze website of door te mailen naar wielemie@gmail.com
SPORTEN VOOR HET LEVEN
  • Auteur: Marieke Vervoort
  • Categorieën: Lifestyle & gezondheid, Sport
  • Pagina's: 240
  • Afwerking: paperback
  • ISBN: 9789089242327
  • Publicatiedatum: 02/10/2012
  • Formaat: 14 x 22
  • Verkoopprijs: € 19,50
Ad Square Ad Square
Ad Square Ad Square
Ad Square Ad Square
Ad Square
Ad Square Ad Square
Ad Square Ad Square
Ad Square Ad Square
Ad Square Ad Square
Ad Square Ad Square
Ad Square Ad Square
Ad Square Ad Square
Ad Square